Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
 

POSTANITE PRODAJNO MESTO

Hitra in enostavna pot do sprejemanja American Express kartice na vašem prodajnem mestu.

Za možnost sprejemanja American Express kartic morate z Inteso Sanpaolo Bank podpisati Pogodbo o sprejemanju American Express kartic. S pogodbo se določijo pogoji sodelovanja v mednarodnem sistemu American Express za prodajna mesta pogodbenega partnerja.

Intesa Sanpaolo Bank vam omogoča, da v krog svojih kupcev vključite tudi imetnike American Express kartic iz vsega sveta. Prodajnim mestom dostavi potreben propagandni material (nalepke in stojala), ki imetnike American Express kartic obveščajo, da so prodajna mesta vključena v svetovni sistem American Expressa.

Prodajno mesto plačuje pogodbeno dogovorjeno nadomestilo za storitve, ki se izkazuje v odstotkih, obračunava pa se na skupni znesek evidence stroškov. Višina nadomestila je odvisna od vrste in obsega prometa prodajnega mesta.

Prijava v prodajno mesto za American Express
 

POGOJI ZA PODPIS POGODBE

Osnovni pogoj je, da je sedež pogodbenega partnerja v Republiki Sloveniji.

Potrebni podatki:

  • naziv in sedež dejavnosti, transakcijski račun, matična številka, davčna številka, ime in funkcija osebe, pooblaščene za zastopanje, kontaktna telefonska številka in seznam prodajnih mest.
 

PLAČILNI POGOJI

Intesa Sanpaolo Bank jamči za izplačilo vsem svojim partnerjem v roku navedenem v pogodbi.

Intesa Sanpaolo Bank izvrši nakazilo na transakcijski račun prodajnega mesta v dogovorjenem roku, zmanjšano za znesek dogovorjenega nadomestila.

 

POSEBNI NAČINI PRODAJE

K osnovni pogodbi se lahko sklenejo tudi aneksi k pogodbi za:

  • obročno prodajo;
  • kataloško in telefonsko prodajo.
 

Kako zaračunati promet?

a) Če uporabljate POS terminal

Vaš POS terminal hrani evidenco prometa z vsemi karticami. Prenos teh podatkov do nas se bo izvršil preko vašega procesnega centra. Kopij evidenc stroškov ni potrebno pošiljati, morate pa jih za primere reklamacij hraniti najmanj 12 mesecev.

b) Če uporabljate ročne evidence stroškov:

uporabite svojo rumeno fakturno ploščico - summary card, da se na seštevku stroška odtisne številka in naziv vašega prodajnega mesta. Seštejte zneske stroškov, ki jih pošiljate v plačilo in vpišite znesek v rubriko Skupni znesek stroškov. Vpišite bruto znesek, mi pa bomo namesto vas obračunali strošek nadomestila. V rubriki število stroškov vpišite število priloženih evidenc stroškov, vendar ne več kot 50. Podpišite se in vpišite datum. Pomembno: datum na seštevku stroškov ne sme biti starejši od 30 dni od datuma na evidencah stroškov. Preverite, ali so vsi zneski pravilno vpisani. Trdi izvod seštevka stroškov s pripadajočimi trdimi izvodi evidenc stroškov pošljite na naš naslov. Prvi izvod seštevka stroškov in drugi izvod evidence stroškov shranite za lastno evidenco ali morebitne reklamacije in preverite, ali so vse evidence stroškov podpisane. Prosimo, da ste še posebej pozorni na to, da je seštevek stroškov in evidenca stroškov American Express speta samo s sponko ali elastiko. Ne pošiljajte nam svojih računov, ne luknjajte evidenc stroškov in seštevkov stroškov.

Če ste se odločili, da postanete naše prodajno mesto, nas obiščite v najbljižnji poslovalnici Intese Sanpaolo Bank.

OBROČNO ODPLAČEVANJE PRI NAKUPU Z AMERICAN EXPRESS KARTICO

Prodajno mesto ima možnost prodaje na obroke, ki je za kupca, imetnika American Express kartice brez obresti:

  • prodaja na obroke s takojšnjim plačilom prodajnemu mestu – prodajno mesto lahko izbira med 3, 6 ali 12 obroki. Imetniku American Express kartice se obroki mesečno prištevajo k računu, Intesa Sanpaolo Bank pa prodajnemu mestu takoj nakaže celoten znesek nakupa. V primeru tovrstne prodaje na obroke, se dogovorjeno nadomestilo poveča in sicer za odstotek, ki odraža trenutno ceno denarja.

V kolikor POS terminal prodajnega mesta to omogoča, se obročna prodaja lahko sprovede elektronsko, v skladu z navodili proizvajalca POS terminala. Če prodajno mesto nima POS terminala, oziroma le-ta ne podpira možnosti prodaje na obroke, prodajno mesto uporabniku kartice American Express pripravi 1 (en) ročni slip in ga opremi s celotnim zneskom nakupa, datumom, avtorizacijsko kodo, ter številom obrokov in ga pošlje v Inteso Sanpaolo Bank na vnovčenje.

Trenutno je obročno plačevanje za imetnike American Express kartic možno že na več kot 8.000 prodajnih mestih po vsej Sloveniji.